Java, het eiland dat IndonesiŽ toont zoals u het kent vanuit de Nederlandse koloniale geschiedenis. De vulkanen, de sawa’s, de dorpen, de stille kracht, de erotische sfeer en de Indische keuken.

15 daagse Java tour/ een reisvoorbeeld

Aankomst/start in Jakarta/ einde tour op Bali/ 14 overnachtingen

Dag 1 aankomst in Jakarta/ transfer naar Bogor.

Na aankomst op Soekarno-Hatta, de luchthaven van Jakarta, haalt u nadat u door de immigratie bent uw bagage op. Buiten wacht de chauffeur met uw busje. Hij heeft een bordje met uw namen erop zodat u hem snel herkent. Na de verwelkoming reist u via de snelweg naar Bogor, ongeveer 60km ten zuiden van Jakarta, waar u in een prettig klimaat de eerste dag kunt acclimatiseren na een lange vliegreis.
Een in de natuur gelegen guesthouse biedt u vol pension en een lokale sfeer waar ook plaats is voor een zwembad. Een wandeling door de kampong om het dagelijkse leven te zien behoort tot uw introductie in IndonesiŽ.

  Sunda Kelapa.jpg (160045 bytes)   Sunda Kelapa 2.jpg (138180 bytes) Sunda Kelapa

Dag 2 Bogor - Kebon Raya.

De beroemde plantentuin van Bogor, de Kebon Raya mag u niet missen. Omgeven door een circus van souvenir - en drankjesverkopers ligt binnen de statige hekken het grote, vredige en zeer uitgebreide park. Altijd al willen weten hoe de peper groeit? Dat kunt u daar vinden. Na een stop in de koffieshop midden in het park kunt u die dag ook nog naar de gamelan - en/of wajangpoppenmaker gaan. Deze dag kunt u ook besteden om Jakarta te bezoeken. U moet dan wel file -bestendig zijn.
Of gewoon terug naar uw idyllische guesthouse om te relaxen rond het zwembad,

Kebon Raya.jpg (96588 bytes)    Kebon Raya 2.jpg (332630 bytes)    Kebon Raya 3.jpg (134712 bytes) Kebon Raya

Dag 3 Naar Bandung

De weg slingert zich omhoog naar de Puncak -pas waar vandaan u spectaculaire vergezichten heeft.
De bergen rondom zijn vol geplant met theestruiken. U kunt een plantage en een theefabriek bezoeken. Onderweg is er altijd wel een groep theepluksters aan het werk. Na een foto steken ze wel een hand uit voor een fooitje. Natuurlijk proeft u een kopje thee en brengt wat thee mee naar huis.
In Bandung overnacht u of u rijdt door naar Lembang om hoog boven de stad in een prachtige tuin in een villa te overnachten.

thee Puncakpas 2.jpg (265581 bytes)    theepluksters Puncak.jpg (268715 bytes) Gunung Mas/thee   anglkungvoorstelling.jpg (225113 bytes) angklung

Dag 4 Naar Garut.

Onderweg naar Cipanas / Garut bezoekt u het oude dorpje Naga. Hier heeft de tijd stilgestaan. U bent niet 50 jaar terug in de tijd, maar wel 100 jaar. Vlakbij ligt een tempel op een eilandje. U bezoekt de tempel na een boottochtje op een bamboevlot. Als u zou stranden is dat niet zo erg want het water is warm. In uw hotel komt het badwater en het zwembadwater rechtstreeks uit de werkende vulkaan.
Het is wel even wennen aan de zwavelgeur die aan het water zit. Maar dit is vakantie houden zoals de IndonesiŽrs het ook doen.

Naga.jpg (304556 bytes)    Naga 2.jpg (196148 bytes)    Naga 3.jpg (202225 bytes) Naga

Dag 5 Garut.

Bijzonder indrukwekkend is de vulkaan Papandayan. De langzaam stijgende weg van Garut naar de top van de vulkaan laat links en rechts het schitterende landschap van de Preanger zien. Spiegelende sawa’s, ruisende beekjes, watervallen en kleine dorpjes. De krater zelf is in zijn geheel te bewandelen. Zwavelspuiters, borrelende modderpoelen en beekjes met heet water.

Garut.jpg (160379 bytes)    Garut 1.jpg (165730 bytes)    Sumber Alam.jpg (145989 bytes) vulkaan Papandayan

Dag 6 Naar Pangandaran

De weg naar Pangandaran is lang, maar prachtig. Stop onderweg voor foto’s, een kop koffie en om even te vertoeven bij een bruiloftsfeest waar u langs rijdt. U kunt dat niet missen, want een mooi feest heeft vele grote luidsprekers om de gasten met muziek te vermaken.
In Pangandaran komt u net op tijd aan om grote scholen vliegende honden over te zien komen van het eiland naar hun nachtbomen.
Het vissersdorpje biedt u alles wat u verwacht, mooi strand, fijne zee, verse vis en een ontspannen sfeer. Vergeet niet een avond garnalen te eten op de markt. Zo vers uit de zee.

Tasikmalaya.jpg (147093 bytes)    Tasikmalaya 1.jpg (151873 bytes)    Tasikmalaya 2.jpg (219941 bytes) onderweg naar Pangandaran

Dag 7 Pangandaran

De Green Canyon kan bevaren worden en aan het eind van de rit kunt u een verfrissende duik nemen in het water. Pas op er schijnen krokodillen te zitten. Ook de jungletocht in het kleine natuurreservaat is de moeite waard. Wel een stevige klim. Neem water mee. ( en een gids) U vertrekt de volgende dag met openbaar vervoer ferry door de mangrovebossen naar het stadje Cilacap. Daar staat uw busje met bagage weer te wachten om u naar Yogya te rijden.

Pangandaran.jpg (156793 bytes)    Pangandaran 2.jpg (180007 bytes)    Pangandaran 6.jpg (138163 bytes)

green canyon.jpg (312012 bytes)    green canyon 1.jpg (318618 bytes)    bootje naar Cilacap.jpg (187488 bytes)    Pangandaran

Dag 8 Naar Yogya.

Via boottocht naar Cilacap en door naar Yogyakarta.
De boottocht duurt ongeveer 4 uur en geeft u een unieke kans om rustig (en langzaam varend) een kijkje te hebben in het dorpsleven van de kampongs waar u langs vaart. Regelmatig staart u ook recht in een uitgebouwd toilet boven de rivier waar even zo vrolijk de vrouwen hun was staan te doen.
Uiteraard is er aan boord altijd wel iets eetbaars te koop. Aanspraak heeft u overal, ook op de boot.
Uw hotel ligt in de buurt van vele restaurants. Dus als u aankomt kunt u de avond verder rustig doorbrengen met eten, drinken en een late duik in het zwembad.

Dieng 1.jpg (188108 bytes)    Dieng 2.jpg (166971 bytes)    Dieng 3.jpg (168330 bytes)    Dieng

Dag 9 Yogya.

Wij durven u niet voor te schrijven wat te doen in Yogya. Er is zoveel en u moet dus kiezen.
Het programma voor 2 dagen Yogya hieronder is dus maar een voorstel.
Vandaag bezoekt u de Kraton, het sultanspaleis, het waterkasteel en de nabij gelegen vogeltjesmarkt.
Na afloop winkelen op de beroemdste boulevard van IndonesiŽ: de Malioboro.
In de avond een bezoek aan het wereldberoemde Ramayanaballet.

Kraton 2.jpg (195633 bytes)    Kraton 3.jpg (216788 bytes)    Kraton 6.jpg (198913 bytes)    Kraton

Dag 10 Yogya.

Vanzelfsprekend mag u de Borobudurtempel niet missen. Het achtste wereldwonder noemt men het hier. In de middag met de fietstaxi naar de zilverstad Kota Gede om inkopen te doen, of alleen maar te kijken bij de zilversmederijen.
En dan zijn er nog de badplaats Parangtritis, waar de geheimzinnige koningin van de zee woont, het pottenbakkersdorp Kasongan, de sultansgraven in Imogiri, waar u in sarong gekleed uw eer betoont aan de overleden sultans, de grote markt in Yogya, enkele musea, een tabaksfabriek……en nog veel meer.

Borobudur 7.jpg (80589 bytes)    Borobudur 9.jpg (139422 bytes)    Borobudur 12.jpg (186048 bytes)     Borobudur

Dag 11 Naar Sarangan.

De weg van Yogya naar Sarangan voert u langs Klaten waar een suikerfabriek en museum bezocht kan worden, langs Solo waar een prachtige Kraton en een antiekmarkt is en tenslotte langs de erotische tempel Sukuh. U logeert in een koloniaal hotel met een open haard omdat het er koud is.
Vanuit uw kamer kijkt u uit op het stuwmeer. Een tempo doeloe gevoel komt hier vanzelf boven.

Tawangmangu.jpg (191512 bytes)    Tawangmangu 1.jpg (98325 bytes)     Tawangmangu   Sarangan 1.jpg (234727 bytes)    Sarangan

Dag 12 Naar Bromo

Een lange reisdag om op de kraterwand van de Bromo vulkaan uit te komen waar u in een eenvoudig guesthouse wordt ondergebracht om daar om 3 uur in de morgen weer te vertrekken naar de top van de vulkaan waar u de zonsopgang meemaakt. Een adembenemend maanlandschap ontrolt zich aan uw voeten. Camera’s gereed houden. Om 9 uur bent u weer terug in uw guesthouse om te ontbijten en dan is dag 13 al weer begonnen.

Bromo 1.jpg (67340 bytes)    Bromo.jpg (96438 bytes)    Bromo 5.jpg (168977 bytes)     Bromo

Dag 13 via Bromo naar Kalibaru.

Na de zonsopgang op de Bromo rijdt u naar Kalibaru, een klein dorpje langs de spoorbaan. Het guesthouse ligt in een prachtige tuin, eens een Hollandse melkveehouderij. Als u nog zin hebt kunt u de plantages rondom Kalibaru bezoeken of gewoon verkoeling zoeken in het zwembad.

Kalibaru.jpg (136792 bytes)    Kalibaru 1.jpg (225662 bytes)    Margo Utomo.jpg (265001 bytes)    Kalibaru

Dag 14 Kalibaru.

Het Kawah IJen - plateau ligt hoog op een vulkaan die in zijn krater een groot zwavelmeer heeft gevormd. Het is een behoorlijke klim naar boven, maar als de zwaveldragers op hun teenslippers u op en af voorbij draven weet u dat u geen krimp mag geven. Het adembenemende uitzicht daarboven is de grote beloning die u krijgt. De weg van Kalibaru naar de vulkaan gaat gedeeltelijk door prachtig regenwoud. Een plek waar Java nog stil is.

Kalibaru 2.jpg (187674 bytes)    Kalibaru 4.jpg (175239 bytes)    Kalibaru     Bali-1.jpg (141446 bytes)    ferry naar Bali

Dag 15

Vandaag reist u via de ferry Java/Bali naar Bali. De overtocht duurt een half uur.
Het is een af - en aan varen van veerboten. Aan boord kunt u uw schoenen laten poetsen en uw haar laten knippen om de tijd te doden.
De auto gaat mee en brengt u na de oversteek op de locatie van uw volgende trip op Bali.
Aankomst in de loop van de middag.

Dit arrangement omvat:

Airconditioned busje met chauffeur incl. alle kosten vanaf aankomst Jakarta tot aankomst op Bali.

Accommodatie in een middenklasse hotel/guesthouse in een tweepersoonskamer, inclusief ontbijt tax en service.

Exclusief: lunches, diners, persoonlijke uitgaven, drankjes, fooien en entrees.

naar de prijslijst klik hier.

Neem contact met ons op via: : antarin@chello.nl                                        met dank voor de foto's aan Eugene Notten