31 August 2020

Beste Emile
Wat een prachtige reis hebben we gehad! 
Banda: Wat een prachtige bestemming. Onder én bovenwater. Hier is het koraal mooier dan het Great Barrier reef en wat een ongelofelijke Nederlandse historie ligt hier! De Nutmeg tree ligt geweldig en onze kamer was jaloersmakend.
Ambon Het hotel lag helaas wel er buiten het centrum dus avondeten in de stad was geen optie. Buiten de geweldige markt was er niet heel veel te zien. Ook de tour over het eiland is een beetje in elkaar geknutseld. Misschien is het leuker om een brommertje te huren?
Saparua Ook een mooie bestemming.  In de Kersttijd zijn er veel christelijke plaatsen waar iedere woning een eigen gemaakte kerstboom had! Het snorkelen viel een beetje in het niet na ons bezoek aan Banda.
Seram: Wat een prachtige baai waar het Ora Beach resort aan ligt. Zeker de moeite waard. Het resort zelf zou ik inderdaad (jullie hebben altijd gelijk) niet aanraden.
Ternate: Leuk hotel! Leuke stadstour die we gratis kregen aangeboden omdat onze vlucht een dag naar voren was gezet. De gids vonden we niet zo goed. Op dit eiland is het ons voor het eerst niet gelukt een biertje te drinken.
Halmahera: Weda is een resort van topklasse. Ondanks dat Weda een duikresort is hebben wij op 2 plaatsen prachtig gesnorkeld met een grote variëteit aan koraal. De birdwatching op het resort was nog een beetje te betalen en was leuk.
Tidore: Ik denk dat het ook hier leuker is om een brommertje te huren ipv te fietsen. Ze hadden prima fietsen maar voor ons lange Nederlanders toch veel te klein.
Oost Kalimantan: De boottocht over de Mahakam rivier was SUPER!!!! Leuke gids en een geweldige kok!


Groet Frans en Yvonne, december 2019 – januari 2020