Auto/ bushuur

Als u met een paar vrienden of familieleden zo veel mogelijk van Indonesië wilt zien, huur dan een comfortabel airconditioned busje met chauffeur en/of gids. De chauffeur haalt u af van de airport en dan begint de door u en ons uitgestippelde reis. Uw chauffeur kent het land en zijn gebruiken, maar bovenal kent hij het verkeer. Reizen per auto met privé-chauffeur biedt niet alleen de mogelijkheid om de hoogtepunten van de Indonesische archipel in korte tijd te zien, maar ook om eens van de toeristische route af te wijken en direct contact te maken met de bevolking. Uw pauzes, fotoplekjes e.d. bepaalt u helemaal zelf. Geen gesjouw met bagage, geen gedoe met volle bussen en treinen.

Wat kost zoiets? De prijs van een auto met privé-chauffeur verschilt per type auto, per eiland en is ook deels afhankelijk van de tijdsduur en route die u aflegt. Op de eilanden Sumatra, Java, Bali en Lombok zijn huurprijzen heel schappelijk. Kom je oostelijker in Indonesië (Kalimantan, Sulawesi, Molukken, Papua, Sumba, Flores), dan ligt het prijsniveau iets hoger. U kunt uitgaan van ca. €65-90 euro per dag voor een auto die geschikt is voor 1-2 passagiers. De auto-huurprijs is altijd all-in, dus inclusief: brandstof, parkeergelden, tolwegen, ferry-oversteek Bali, alle onkosten voor de driver. Geen gezeur onderweg voor bijbetalingen.

Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om in het hoogseizoen (juli-augustus) alleen een auto met chauffeur te huren. In deze periode kan het alleen als onderdeel van een complete reis, dus inclusief accommodaties, activiteiten, etc.

Wat krijgt u voor een auto?  Voor 1-2 passagiers gebruiken we een klein SUV-model, meestal een Toyota Kijang Innova. Vanaf 3 reizigers worden ruime en comfortabele mini-busjes ingezet: een Mitsubishi L300 busje, Toyota Hiace of een Isuzu Elf (max. 3-7 personen). Er is ook een grotere Isuzu Elf mogelijk, tot maximaal 9 passagiers.
U kunt rekenen op een professionele chauffeur met ruime ervaring. Op veel eilanden hebben we een team van chauffeurs beschikbaar, waarvan sommigen al 25 jaar met ons rijden. De chauffeurs spreken mondjesmaat Engels, sommigen heel redelijk en sommigen ook een beetje Nederlands. De chauffeur is niet uw gids, wel uw gastheer in het land. Op plekken waar chauffeurs geen Engels spreken, zorgen we dat er een lokale gids meereist tijdens de hele route, of delen van de route waar het nodig is voor bepaalde activiteiten.
Wilt u onderweg ècht meer over het land te weten komen en een goede communicatie hebben, neem dan een Engels- of Nederlandssprekende gids mee aan boord. Kosten hangen af van de route, maar rekent u op ca 40,- euro per dag inclusief zijn/haar eten/drinken en overnachting.

Nog een vraag? info@antarin.net

 

Indonesie_reizen_Opmaat