Batikken

Een creatieve onderbreking van uw reis door Indonesië.

Een van de nieuwe mogelijkheden is het volgen van een batikcursus in Yogyakarta. Batikken is een geweldige, Indonesische traditie en Yogyakarta is een van de batik-centra van het land. Een cursus batikken is dus een mooie kennismaking met de tradities van deze stad en daarnaast leert u ook lokale ambachtsmensen kennen.
De cursus wordt gegeven in een lokaal batik-atelier. Lessen vinden in de regel plaats van 09.00-14.00, maar deze tijden zijn flexibel.

Twee mogelijkheden:

A. een korte intro-cursus van een halve dag. U leert de basis van batikken onder de knie te krijgen: een patroon van was aanbrengen op een doek en daarna 1 of 2 kleuren toevoegen. Een eenvoudige en creatieve introductie, die zeker ook geschikt is voor kinderen (onder begeleiding van ouders, vanwege de hete was). Aan het einde van de cursus neemt u uw eigen batik-tekening mee naar huis.

B. een meerdaagse-cursus, waarbij u meer technieken van het batik-proces leert. Het aantal dagen is zelf in te vullen, maar ga uit van 3 tot 5 dagen. U streeft er natuurlijk naar om met een overhemd thuis te komen dat u zelf hebt gebatikt!

Meer info? info@antarin.net