Kalimantan

Kalimantan is een enorm eiland, dat pas sinds kort eenvoudiger te bereizen is. Het is het eiland van de tropische natuur, waar je orang-oetans kunt spotten, boottochten naar de binnenlanden kunt maken, op jungle trek kan gaan door tropisch regenwoud en heerlijk kan snorkelen rond eilandjes voor de kust.

De binnenlanden van Kalimantan zijn te verkennen vanuit een aantal kustplaatsen: Pangkalan Bun, Banjarmasin, Balikpapan, Samarinda en Berau. Voor het meest complete en actuele overzicht van alle tours op Kalimantan, inclusief prijzen, kijkt u hier op de website van ons moederbedrijf Indotracks.

Meerdaagse boottochten zijn mogelijk naar het Tanjung Puting National Park (waar u oa. orang-oetans kunt spotten) en de Mahakam-rivier (met oa bezoek aan lokale Dayak-stammen). Vanuit Balikpapan kunt u een uitdagende rondreis maken langs natuurparken, lokale dorpjes, berggebieden en tropisch regenwoud. In Banjarmasin kunt u de drijvende markt verkennen en ook lokale stammen in de binnenlanden bezoeken. En op de Derawan-eilanden is het heerlijk toeven en snorkelen, met bijv. tamme kwallen!

Kalimantan is kortom ècht een uitdagende bestemming, met nog relatief weinig toeristische faciliteiten. Het eiland is daardoor des te authentieker! Neem contact met ons op via info@antarin.net of info@indotracks.nl zodat wij u persoonlijk kunnen adviseren over mogelijkheden en bijzondere routes.