26 April 2014

Hi Emile,

 

Ja, we zijn inderdaad terug en mijn geest waart ‘s nachts nog over de wereldbol…ik was er nog niet aan toe om feed back te geven.ww.villasamuan.com

was natuurlijk fantastisch. Voor een prikkie hebben we in dit paradijs van mijn neef gezeten, 2,5 week. Echt even vakantie gehouden.

Ik heb nog en goed hotel voor jullie klanten in Ubud..Taman Bebek. Niet duur en geweldig, qua sfeer. Een 10! Ligt even buiten Ubud, maar prachtig, echt heeel erg de moeite waard.

Java vond ik indrukwekkend. Bandoeng teleurstellend. Savoy H was prima, inderdaad vergane glorie, maar acceptabel.

De stad vond ik verschrikkelijk, zooo verwaarloosd, treurig. De nederlandse ‘resten’ vond ik wel interessant, vooral de universiteit en die beroemde wijk. De dag die we daar zouden besteden zijn we op pad gegaan. Taxi gehuurd en naar het zuiden gereden door de theeplantages en naar die vulkaan. Was goed.

De treinreis was mooi en de taxichauffeur stond braaf te wachten. Got…ik weet zijn naam niet meer. De auto stond in de brandende zon, braaf met motor aan om de airco te laten draaien. Aardige, wat onzekere vent. Reed goed. Voelde zich erg verantwoordelijk.

Het hotel in Pangadaran was goed. Gezellig met die kindertjes van het personeel overal rondspringend. Eten was goed. Je moest wel steeds om handdoeken vragen voor het zwembad, dat bedachten ze zelf niet. Uberhauptkarige handdoeken in de badkamer ook. Onvoorstelbare hoeveelheid personeel, maar ze waren hoofdzakelijk met elkaar druk…geen kritiek is dit, het was wel vermakelijk om te zien, maar misschien voor jullie een aandachtspunt voor snel klagen de gasten (we hadden nl al vd chauffeur gehoord dat de nl gasten hadden geklaagd over het lawaai vd kinderen daar bv)

Wel allemaal erg op nederlanders gericht en voor ons ‘irritant’ dat ze allemaal de doorsnee Nederlandse woorden gebruiken…kijk, dat hoeft dus niet voor mij. We zijn in Indonesië en laat ons maar moeite doen om hen te begrijpen, maar we  hadden al snel door dat wij geen doorsnee toeristen zijn. Ze deden allemaal erg hun best!

Een gids stond ons min of meer al op te wachten, een duidelijk een – tweetje met de chauffeur en/ of het hotel, We kwamen er bijna niet onderuit…wel een aardige vent hoor. We zijn de volgende dag naar de vissers gaan kijken in de vroegte en hebben dat natuurpark bekeken en de groene Canyon. Was een aardig pakket.

De tocht naar Wonosobo vond ik mooi. Het Hotel prima en de tocht naar het Diengplateau viel wat tegen. Zo rijden door het land vond ik wel een feest en te zien hoe het leven zich voltrekt en langstrekt. De chauffeur toonde ons op ons nadrukkelijke verzoek de meest simpele en authentieke eettentjes en hebben lekker gegeten onderweg.

Yogya village Inn is wel aan een opknapbeurt toe, De kranen zaten los en de wastafels waren beschadigd, maar verder is het natuurlijk een heerlijk en sfeervol plekje.

Al met al heerlijke weken gehad en stel dat de portemonnaie het toelaat, gaan we weer via jullie een reis boeken en dan naar andere eilanden.

 

met hartelijke groeten,