13 August 2014

Beste Peter en Emile,

Dank jullie wel voor het organiseren van onze reis. We hebben bijzonder genoten. Tofik onze chauffeur heeft ons goed gereden. We hebben door hem nauwelijks last gehad van de te verwachtte drukte rondom het Suikerfeest. Hij zat vol goede ideeën, waar wij dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Hij heeft goed voor ons en vooral oma gezorgd.

Bogor, Happy valley is een heel gezellig familieguesthouse met goed eten en mooie kamers. vriendelijke bediening.

Garut, Sumber Alam heeft prachtige huisjes en een heerlijk warm bad maar een tegenvallend restaurant en tegenvallende service. De papandayan is de moeite waard. De rit ernaar toe achter op de brommers was ook voor oma te doen. Het wandelen was voor haar wel pittig.

Pangandaran, Arnawa heeft mooie kamers, een heerlijk zwembad en een goed restaurant. Hier hadden we nog wel een nacht langer willen blijven. vriendelijke bediening. Ipv de green canyon (die was bruin ivm regen in de bergen) hebben we gecanyonningt op advies van Tofik. Dit vonden vooral onze kinderen een fantastisch uitstapje.

Borobudur, Rumah Djarma is een klein gezellig guesthouse met lekker eten. Leuk dat je daar zo op de fiets kunt stappen om even in de omgeving rond te rijden. Ook hier had nog wel een nachtje erbij gekund.

Yogya, puri Artha. We hebben genoten van het zwembad en de kamers. Jammer dat de extra informatie over yogya op onze laatste middag door het hotel aan ons gegeven werd. We kregen die helaas pas bij het betalen van de rekening.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Sarangan, hotel sarangan is echt vergane glorie, maar met heel lekker eten en wij waren toch blij dat we er zijn geweest. De wandeling langs het bergachtig platte land en de dessa was erg leuk.

Bromo, Lava View beviel ons prima. Het restaurant is goed alleen gingen ze om half zeven pas open en omdat het vrij druk was kregen we pas na anderhalf uur eten. Het is handig om daar als eerste binnen te gaan en snel te bestellen. Helaas voor de tweede keer (25 jaar geleden) een bewolkte zonsopgang. Toch mooi.

Kalibaru was mooi met een goed restaurant en een mooi zwembad. vriendelijke bediening. De excursie naar sukamade was goed geregeld.

Sukamade was prachtig. Heel mooi om de schildpadden te zien en uit te zetten, vriendelijke bediening. Flink geschud in de jeep.

Pemuteran double you home stay: mooie kamers, vriendelijke bediening. We hebben gegeten in het pension naast double you (Kubuku). Prima. Fantastisch snorkelen.

Munduk had wat donkere vochtige kamers, maar een fijn terras waar we heerlijk gezeten hebben. De wandeling naar de waterval is vanaf het hotel prima te doen zonder gids, geen moeilijke wandeling. vriendelijke bediening.

Sanur, mooi hotel rond een lekker verkoelend zwembad. Het strand is goed lopend te bereiken. Het eten was goed. Ook aan het strand hebben we heerlijk gezeten en gegeten.

 

We zullen een ieder die plannen heeft om naar Indonesië te reizen naar jullie doorverwijzen!

Met vriendelijke groeten, Joost en Wilma Koopmans