07 May 2015

Beste Peter, Emile,

We zijn inderdaad aan het acclimatiseren en ook gelijk in de dagelijkse drukte ondergedompeld. Maar alvast een eerste beknopte reactie. We hebben een heel goede vakantie gehad en genoten. Veel gezien en gedaan. Ook met onze drivers was het uitstekend. Ostik moest helaas afhaken wegens het overlijden van zijn vader maar Sugi heeft het voortreffelijk overgenomen.
De accomodaties waren goed tot uitstekend op een uitzondering na. De Mess in Malabar op de theeplantage. De ontvangst was nog goed door een oudere meneer maar die ging in de loop van de middag weg en de jongere garde nam het over. Bot, ongeinteresseerd, niet behulpzaam bijna tegen het vijandige aan. De kamers waren vies, stonken, ongedierte. Het eten was qua hoeveelheid voldoende maar niet qua smaak, kwaliteit. Alledrie zeiden we, hier nooit meer terug om te overnachten. De omgeving was verder schitterend.
Nog een slotopmerking. Op weg naar het vliegtuig, vertrekdag, in Jakarta , kregen we een aanrijding. Op de snelweg, iedereen stond stil in de file maar de auto voor ons reed plotseling achteruit. Sugi toeteren, met lichten knipperen maar niets hielp. Boem. Sugi heeft dit in korte tijd uitstekend afgehandeld met de tegenpartij die schuld erkende zodat we geen vertraging opliepen en onze vlucht konden halen.

De eerste plannen zijn om volgend jaar terug te komen en een cursus bahassa te doen. 

Met groet, namens alledrie, Rik Breuker