12 August 2015

Beste Peter en Emile,

We hebben een erg fijne vakantie achter de rug. Dit mede dankzij de goede voorbereiding van jullie. We hebben een erg prettig contact gehad met Shugi, onze chauffeur op Java. Hij heeft ons op meerdere punten geholpen om in een voor ons onbekend land letterlijk en figuurlijk de weg te vinden. Als medewerker zou ik er zuinig op zijn!

De Hotels waren ook goed. Met name de kleinschalige hotels, zoals de laatste nacht in Bogor, de eerste nacht Sanur, Homestay Bagus, Margo Utomo in Kalibaru en in Ubud spraken ons erg aan. Voor ons stak het hotel in Ubud er uit. Met name de service is daar opmerkelijk goed! Er waren ook hotels die ons minder aanspraken. Dat was Harris, en Garut, Titagangga. Op zich ook prima, sprak ons alleen minder aan.

Nogmaals dank voor jullie werk voor ons!! een reis om niet te vergeten.

Nog een advies vraag. We hebben aan het begin een vakantiedag moeten missen door de forse vertraging die Emirates had ingebracht. Daarmee ook een dag en nacht gemist in een van de mooiste accommodaties die jullie hadden uitgezocht. Ik wil daar graag een klacht over indienen bij de vliegtuigmaatschappij. Weten jullie hoe we dit moeten aanpakken?

Bvd, Simon van der Weijden