15 August 2015

Hoi Peter,

Wat hebben wij genoten van een fantastische reis! Het heeft onze verwachtingen overtroffen.
Jullie hebben veel ervaring maar ongelooflijk dat je uit één gesprek genoeg informatie haalt om een reis samen te stellen die helemaal bij ons paste. De afwisseling van natuur, stad, activiteit, back to the roots, het vervoer en de accommodaties wisselend eenvoudig en meer luxe, maakte elke dag weer anders.

Onze driver, Lassiman, sprak/spreekt nauwelijks Engels. Jammer maar hij is een uitstekende chauffeur, keurig op tijd, zorgde dagelijks voor een schone auto. Wij vonden het prima met hem.
De keuzes van de accommodaties was voor ons helemaal goed. Een prettige start met HB guesthouse Bogor, zo ontzettend aardige mensen en ‘excursie’ naast de deur met wandeling door de Kampong. Venety’s villa, kraak helder schoon, de Nederlandse eigenaren waren aanwezig, mengen zich onder de gasten, heel behulpzaam en kunnen veel vertellen. Absoluut pluspunt is dat zij de chauffeurs gratis onderdak en maaltijd aanbieden.
Adam’s homestay heeft ons het minst aangesproken vanwege de sfeer. De eigenaresse is zeker niet onvriendelijk maar het ontbreekt aan de gastvrijheid en het enthousiasme wat we bij alle andere accommodaties wel hebben ervaren. De voor ons gereserveerde bungalow vonden we te klein en hebben we er een kamer bij gehuurd. De kamer was mooi en ruim, totaal andere kwaliteit dan de gedateerde bungalow. Via Adam’s homestay kwamen we in contact met een hele leuke enthousiaste gids, Masrudin met eigen website pandagaran-guide.com. We kunnen hem van harte aanbevelen.

Rumah Dharma vonden wij een verrassing, wat een mooi plekje. Heerlijk eten, het beste ontbijt. Achteraf hadden we hier wel een nacht langer willen blijven ten koste van een nacht in Jogja, niet vanwege het heerlijke hotel Jogja Village Inn. Na een jeep tocht naar de Merapi vulkaan kregen we klein beetje spijt dat we Bromo hebben laten gaan. Wij hadden dit graag ingeruild voor een paar dagen Bali of de kinderen het daar mee eens zouden zijn……

Ubud is wel even schakelen na twee weken Java en het van 25 jaar geleden te kennen. Maar ook weer leuk om zo uit Nick’s pension het centrum in te lopen of op de scooter tussen de rijstvelden te toeren. De afsluiting van onze vakantie in Bloo Lagoon in Padangbai vonden wij een droom. Heerlijk leven in een open buiten villa en wat een uitzicht, vanuit je bed de zon zien opkomen, wat wil je nog meer. In ieder geval niet meer terug naar huis ………
Hartelijk dank voor de perfect georganiseerde reis en hopelijk tot een volgende keer.

Grote dank, groet, Sandra Witkamp (Party Hoekstra)