14 July 2017

Emile

We zijn alweer lang en breed thuis, wellicht een goed moment om te reflecteren op de reis, met informatie die je helpt bij het adviseren van je klanten. Maar allereerst lijkt het me goed om te stellen dat de reis prima is verlopen en volledig  beantwoord heeft aan onze verwachtingen (behalve dat er nog veel meer mensen op Java wonen dan we al dachten). De opzet van de (fiets) reis was goed afgestemd, eerst Java , dan Bali en Lombok. De fietsafstanden waren juist met hier en daar een behoorlijk uitdaging (op Bali) en zeer relaxed (Lombok). Materiaal was prima verzorgd , de gidsen dan wel zeer sportief (Bali) of informatief (Lombok). Logistiek, informatief en sightseeing was prima. De hotels waren bijna allemaal goed tot zeer goed en in geval we ter plekke moesten dineren was het eten heel lekker (zoals beloofd door Peter).

Aandachtspunten:

  • 2 hotels vielen uit de toon: Munduk Manah Liang) (kamers waren heel vochtig en mieren nesten (niet nagekeken terwijl we de enige gasten waren) en Pelangan /Bola Paradis (helemaal geen Paradis! ;  te eenvoudig, goed voor  backpackers).
  • De aanrader Mang Ulo in Bandung was een grote deceptie; een kindershowtje met wat samenzang. Totaal geen nivo! Adviseer om dit niet te adviseren.
  • De boottocht naar Lombok duurde 6 uur en was saai. Wellicht dat de reizigers een alternatief (wel duurder) met de speedlink geadviseerd wordt

Nogmaals we zijn zeer tevreden en willen je bedanken voor de goede voorbereiding, juiste adviezen, goede begeleiding en service.

Met vriendelijke groeten

Pim, Jan en Mirjam  / april 2017