DE INDONESISCHE TAAL

Pardon mevrouw, waar vertrekt de bus naar Yogyakarta?

Mag ik een kop koffie; graag zonder suiker.

Hoeveel kost een ritje met de becak?

Als u deze vragen in Jakarta, Yogyakarta of in Bali stelt dan kunt u gerust gebruik maken van de Engelse taal. Maar bent u uit de toeristen-drukte of wilt u echt contact met de bevolking leggen, dan is het handig als u een beetje de Indonesische taal (het Bahasa Indonesia) spreekt. De basiskennis leert u al in 1 week, 5 ochtenden van 4 uur op een intensieve cursus aan onze internationale taalschool in Yogyakarta.
Als u toch al van plan bent om Yogyakarta met zijn sultanspaleis, zijn vogeltjesmarkt, dans- en gamelanvoorstellingen en de Prambanan en de Borobudur op korte afstand eens grondig te bezoeken, dan pakt u die studie er gewoon bij. In de ochtend naar school en in de middag de vulkaan de Merapi beklimmen. Een taal leren doe je in het land zelf.
Heeft u al in Nederland een cursus Bahasa Indonesia gevolgd, dan is een cursus in Yogyakarta de beste afmaker voor u. In een programma dat gericht is op spreek- en luistervaardigheid leert u van Indonesische docenten snel uw opgedane kennis in de praktijk brengen. Bij binnenkomst in het instituut wordt u begroet in het Bahasa Indonesia en de docenten zwaaien u weer uit in die taal. Een directe methode waarmee u zich de taal spelend eigen maakt. Een vakantie-activiteit die u kennis oplevert, maar die ook een erg plezierige bezigheid is team project management tools. In groepjes van maximaal 2 cursisten op uw niveau gaat u aan de slag. Onze cursisten ervaren dit als de snelste manier om te leren spreken.

Kiest u bovendien nog voor een verblijf in een gastgezin dan gaat de oefening in de taal door in uw vrije tijd. Een heel praktische en plezierige manier om de Indonesische cultuur van binnenuit te leren kennen. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een verblijf in een guesthouse. Onze medewerker in Yogyakarta houdt wekelijks evaluaties om te kijken of u in de juiste groep zit en of alles nog naar uw wensen verloopt. Hij is ook aanspreekbaar voor reisadviezen en reserveringen voor uw verdere reis. Maar ook staat hij klaar om eventuele klachten te behandelen en in geval van noodsituaties voor u op te treden.

 

Wat zijn de kosten?

Een cursus van 20 lesuren inclusief elke keuze van accommodatie die hierboven genoemd is kost u Euro 320,- (gebaseerd op 2 personen die een kamer delen).

Hierbij is gratis:

* het lesboek

* de koffie in de pauzes

* het transport van en naar uw accommodatie

* een informatiepakket over Yogya.

* diensten van een Nederlands-sprekende medewerker.

 

Wanneer kunt u beginnen?

De cursussen starten op elke maandag. Na overleg is start op een andere dag soms ook mogelijk.
U kunt de cursus zoveel weken laten duren als u zelf wenst.

 

Meer info? info@antarin.net