TAALCURSUS INDONESISCH

Pardon mevrouw, waar vertrekt de bus naar Yogyakarta?

Mag ik een kop koffie; graag zonder suiker.

Hoeveel kost een ritje met de betjak?

Als u deze vragen in Jakarta, Yogyakarta of in Bali stelt dan kunt u gerust gebruik maken van de Engelse taal. Maar bent u uit de toeristen-drukte of wilt u echt contact met de lokale bevolking leggen, dan is het handig als u een beetje de Indonesische taal (het Bahasa Indonesia) spreekt. De basiskennis leert u al in 1 week, 5 ochtenden van 4 uur op een intensieve cursus aan onze internationale taalschool in Yogyakarta.

Als u toch al van plan bent om Yogyakarta met zijn sultanspaleis, de oude stad, dans- en gamelanvoorstellingen en de Prambanan en Borobudur op korte afstand eens grondig te bezoeken, dan pakt u die studie er gewoon bij. In de ochtend naar school en in de middag de Malioboro-straat afstruinen. Een taal leren doe je in het land zelf.

Heeft u in Nederland al een cursus Bahasa Indonesia gevolgd, dan is een cursus in Yogyakarta de beste afmaker voor u. In een programma dat gericht is op spreek- en luistervaardigheid leert u van Indonesische docenten snel uw opgedane kennis in de praktijk te brengen. Bij binnenkomst in het instituut wordt u begroet in het Bahasa Indonesia en de docenten zwaaien u weer uit in die taal. Een directe methode waarmee u zich de taal spelend eigen maakt. In groepjes van maximaal 2 cursisten op uw niveau gaat u aan de slag. Onze cursisten ervaren dit als de snelste manier om te leren spreken.

Gedurende de week kunt u ervoor kiezen om in een prettig guesthouse/hotel met zwembad te verblijven. Maar het is ook mogelijk om voor een verblijf in een gastgezin (homestay) te kiezen. Het oefenen van de taal gaat dan door in uw vrije tijd. Een heel praktische en plezierige manier om de Indonesische cultuur van binnenuit te leren kennen. Zowel voor het guesthouse als voor de homestay geldt dat u dagelijks wordt opgehaald en thuis gebracht voor de lessen.

Is er een minimum aantal deelnemers?

Bij 1 deelnemer kan de taalcursus al van start gaan, maar prijstechnisch is het interessanter wanneer u met z’n tweeën bent. De lessen zijn individueel; er worden dus geen studenten samen gevoegd (tenzij anders afgesproken).

Wanneer kunt u beginnen?

De cursussen kunnen in principe op ieder gewenst tijdstip starten, hoewel maandag het meest praktisch is. Op zon- en feestdagen is het instituut gesloten en op zaterdagen zijn er beperkt mogelijkheden voor lessen. U kunt de cursus zoveel weken laten duren als u zelf wenst.

Meer info? info@antarin.net